Uygulama yapılacak yüzey, beton artıklarından, toz, kir ve yabancı atıklardan arındırılmalıdır. Yüzey kuru ve düzgün olmalıdır. Uygulama  yüzeyinde bulunan bozukluklar ve delikler levha yapıştıma işleminden en az 24 saat önce tamir edilmelidir.

Subasman profilleri tercih edilen yalıtım levhası kalınlığına göre yüzeye monte edilir. Dübeller 50 cm aralıklarla tespit edilir.

Profillerin gönyelenmesi için Klimatherm takoz veya pabuçlar kullanılabilir.

Yalıtım levhalarının yapıştırılması
Standart yüzeylere çerçeve metodu ile Klimatherm Isı Yalıtım Levhası Yapıştırıma Harcı, yalıtım levhasını çevreleyecek şekilde kenarlardan 5 mm kalmasına dikkat edilerek çepeçevre uygulanmalıdır.Ortada kalan bölüme öbekler halinde Klimatherm Isı Yalıtım Levha Yapıştıma Harcı noktasal olarak uygulanmalıdır.Yalıtım levhasının %40′ının yapıştırıcı ile kaplanmış olmasına dikkat edilmelidir. Harç kesinlikle levhadan taşırılmamalıdır.

 

Çok düzgün yüzeylere Klimatherm Isı Yalıtım Levhası Yapıştırma Harcı, levha yüzeyini tamamen kaplayacak şekilde  taraklı mala ile de sürülebilir. 

 

Isı yalıtım levhaları subasman profiline oturtularak ve hafifçe kaydırılıp duvara yapıştırılır. Levhalar duvar ve köşelerde mutlaka şaşırtmalı (tuğla prensibi) olarak döşenmelidir.

 

Yalıtım levhalarının dübellenmesi
Kullanılacak dübeller uygulama yüzeyinin özelliklerine göre teyit edilmelidir. Dübelleme işlemine, yapıştırıcı tamamen kuruduktan sonra başlanmalıdır. Bu süre 24 saattir.

Uygulama yüksekliğine göre kullanılacak dübel miktarı ve dübel yerleşimleri için kataloglar sayfasında bulunan pdf dokümanlarından yararlanabilirsiniz.

 

Dübelleme işlemi bittikten sonra, pencere, kapı ve duvar köşelerinde düzgün bir kenar oluşturmak için köşe profilleri kullanılır.

Isı Yalıtım Levhası üzerine, Klimatherm Isı Yalıtım Levha Sıvası bir kat sürülür ve üzerine  donatı filesi sıva kurumadan aşağıya doğru gergin bir biçimde bastırılarak yerleştirilir. Yaklaşık 3-4 saat sonra sıvanın 2.kat uygulamasına geçilir.

4 mm’lik toplam sıva kalınlığının 2/3’ü file altında, 1/3’ü file üstünde kalacak şekilde uygulanır. (Filenin yalıtım malzemesi ile temas etmemesine dikkat edilmelidir.) Sıva filesi ek yerleri birbiri üzerine yatayda ve düşeyde olmak üzere 10 cm bindirilmelidir.

Yüzey uygun astar ile kaplandıktan sonra, son kat kaplama malzemeleri ile sıvanır. Seçilecek bir DYO dış cephe boyası ile boyanır.

 

 
Uygulama Aşamaları ile ilgili videomuzu izlemek için buraya tıklayınız.