KLİMATHERM - LEVHA YAPIŞTIRMA GRUBU

Isı Yalıtım Levhası Yapıştırma Harcı

Klimatherm Isı Yalıtım Levha Yapıştırma Harcı : Isı yalıtım levhaların yüzeye yapıştırılması amacıyla kullanılan, TS EN 13566 standardı kapsamında üretilen ve G işaretlemesine sahip ısı yalıtım levhası yapıştırma harcıdır. İç ve dış cephelerde,brüt beton, tuğla, çimento bazlı sıva, gaz beton gibi yüzeylere uygulanacak ısı yalıtım işlemlerinde XPS, EPS ve Taşyünü levhaların yapıştırılmasında kullanılır.

  

ÖZELLİKLERİ

 

  • Polistren, Eksrude polistren köpük ve Taşyünü Levhaların yüzeye mukavemetli bir şekilde yapışmasını sağlar.
  • Yüksek su buharı geçirgenliğine sahiptir.
  • Düşük su emme değerine sahiptir.
  • Çimento / Polimer uyumu sayesinde; mükemmel eğilme ve basma dayanım performansına sahiptir.
  • Yüksek ısı yalıtım levhasına ve betona yapışma mukavemetine sahiptir.
  • Yüksek çalışabilirlik sayesinde uygulama kolaylığı sağlar.

 

UYGULAMA ALANI

İç ve dış cephelerde, brüt beton, tuğla, çimento bazlı sıva, gaz beton gibi yüzeylere uygulanacak ısı yalıtım işlemlerinde XPS, EPS ve Taşyünü levhaların yapıştırılmasında kullanılır.

 

TEKNİK ÖZELLİKLER

ÖZELLİKLER

STANDART

DEĞER

Boşluklu Birim Hacim Kütlesi ( kg/m³)

TS EN 1015-6

≥ 1000

Eğilme Mukavemeti ( N/mm²)

TS EN 1015-11

≥ 2

Basma Mukavemeti  ( N/mm²)

TS EN 1015-11

≥ 6

Alt Tabakaya Yapışma Mukavemeti  ( N/mm²)

TS EN 1015-11

≥ 0,5

ETAG 004

≥ 0,25

Isı Yalıtım Levhasına Yapışma Mukavemeti  ( N/mm²)

TS EN 13494

≥ 0,08

ETAG 004

≥ 0,08

Su Emme ( 30. dk. sonunda) Değeri (gr)

TS EN 12808-5

≤ 5

Su Emme ( 240. dk. sonunda) Değeri (gr)

TS EN 12808-5

≤ 10

Yangına Tepki Sınıfı

TS EN 13501-1

A1

 Yukarıdaki bilgiler, 23°C / %50 nem ( laboratuvar ortam şartları) ortam ve uygulama sıcaklığında geçerlidir.

 

TS EN 13566 standardına uygundur.

 

YÜZEY HAZIRLIĞI

Yüzey düzgün, sağlam ve temiz olmalı, her türlü kirlilikten arındırılmalıdır. Alt sıva, kaba sıva uygulaması sonrasında  gerekli kuruma süresi tamamlandıktan sonra  Klimatherm  Levha Yapıştırma Harcı uygulamasına başlanılması önerilmektedir.  Yüzeydeki bozukluklar, Dyo Tamir Harçları ile en az 24 saat öncesinden tamir edilmelidir. Çok gözenekli yüzeylerde yüzey nemli kalacak şekilde ıslatılmalıdır.

 

UYGULAMA

  • Uygulama yüzeyinin düzlüğüne göre öbekleme veya taraklı mala yöntemi ile yapıştırıcı, levhaya uygulanır ve levha yüzeye yapıştırılır. Eğer uygulama yüzeyi mastarında değilse, ısı yalıtım levhasının kenarları boyunca çerçeve olacak şekilde yapıştırıcı harç sürüldükten sonra orta kısımlara tam boy levhalarda 3 adet, kesilmiş levhalarda ise levha boyutlarına göre uygun sayıda öbek halinde yapıştırıcı uygulanır.
  • Klimatherm ısı yalıtım sistem yapıştırıcısı, levha yüzeyinin en az %40’ına temas etmelidir. Yüzey mastarında ise yalıtım levhasının yapıştırılacak yüzünü tamamen kaplayacak şekilde 10x10 mm taraklı mala ile Klimatherm Levha Yapıştırma Harcı levhaya sürülmelidir.
  • Yalıtım levhalarının birleşim yerlerine ısı köprüsü ve kaçıklıklara sebebiyet vermemek için yapıştırıcı levha kenarlarına bulaştırılmamalıdır. Yalıtım levhaları birbirine iyice yaklaştırılarak şaşırtmalı olarak yerleştirilmeli, boşluk bırakılmamalıdır.
  • Levhalar pencere alt ve üstleri ile kapı üstlerinde L şeklinde  tam levhadan kesilmek sureti ile pencere ve kapı kenarlarında yatayda ve düşeyde derz oluşumundan kaçınılarak döşenir. Levhaların düzgün döşenmesine ve kenarların zedelenmemesine dikkat edilmelidir.
  • Hasarlı ve özellikle kenarları aşınmış levhalar kullanılmamalıdır. Levhalar arasında mümkün olduğunca boşluk bırakılmamalıdır.
  • Yalıtım levhalarının aralarında oluşabilecek boşluklar, aynı malzemeden kesilen parçalar ile kapatılmalıdır. Farklı bir madde, harç vb. kullanılması asla önerilmez.
  • Hem yapışmayı, hem de levhaların aynı hizada olmasını sağlamak için yalıtım levhalarına geniş yüzeyli düzgün bir mastar ile vurulmalıdır.
  • Binaların dilatasyon ile ayrılmış bölgelerinde hiçbir şekilde yalıtım sistemi devam ettirilmeyecektir. Bu bölgelerde plastik esaslı donatı filesi takviyeli dilatasyon profili kullanılmalıdır. Profil uygulaması donatı filesi uygulamasından önce yapılmalıdır.
  • Isı yalıtım sisteminin arkasına suyun geçmesi sonucu ısı yalıtım malzemesinin ıslanmasını ve hasar görmesini önlemek için, cephede açık kalabilecek saçak, pencere ve kapı merkezleri, denizlikler, çatı saçakları gibi riskli bölgelerde esnek UV dayanımlı PU (poliüretan) mastikler veya su sızdırmazlık bantları ile ilave tedbirler alınmalıdır.
  • Mevcut binalarda gerçekleştirilen ısı yalıtım uygulamalarında oluşacak denizlik detaylarında yalıtım malzemesinin kalınlığı da dikkate alınarak binadaki denizlikler yenilenir veya denizlik uzatma profilleri kullanılır. Dilatasyon olan yüzeylerde uygulamanın sürekliliği dilatasyon profilleri ile sağlanır.
  • Klimatherm Levha Yapıştırma Harcı ile yapıştırılan levhaların üzerine hava koşullarına da bağlı olarak 2 gün sonra Klimatherm Isı Yalıtım Levhası Sıvama Harcı uygulanabilir.

 

Sarfiyat Tablosu:

Ürün Renk / Fiziksel Özellik

Gri / Toz

Kullanılacak su miktarı  (25 kg'lık ambalaj için)

5,5-6,5 L

Tüketim  EPS levhalar için

4-6 kg/ m²

Tüketim  Taşyünü levhalar için

5,5 – 6,5 kg/ m²

Yukarıdaki bilgiler, 23°C / %50 nem ( laboratuvar ortam şartları) ortam ve uygulama sıcaklığında geçerlidir.

 

Ortam Şartları: Yüzey sıcaklığının +5°C ile +30 °C arasında olmasına dikkat edilmelidir. Çok sıcak havalarda ve /veya çok nemli havalarda ayrıca güneş altında olan yüzeylerde ve don tehlikesi olan yüzeylerde uygulama yapılmaması önerilir.

Alet Temizliği:  Uygulama sonrası mala, karıştırıcı, kova su ile yıkanabilir.

 

RAF ÖMRÜ

Depolama koşullarına uyulduğunda; kraft torbalarda, ambalaj açılmadan üretim tarihinden itibaren 1 yıldır.

 

DEPOLAMA 

Açılmamış ambalajında, palet üzerinde, kuru ve rutubetsiz ortamlarda stoklanmalı, nem ve don tehlikesinden korunmalıdır.

 

AMBALAJ

Ambalaj Tipi

Kraft torba

Ambalaj Ağırlığı

0,084 gr

Ambalaj + Ürün Ağırlığı

25 kg

Baskılı / Baskısız

Baskılı ( DYO KLIMATHERM)

Renk

Mavi / Beyaz zemin üzerine Kırmızı / Mavi baskı